Oma's klapstuk met ananas

    Oma's klapstuk met ananas

    Voeg toe aan favorieten!
    4uur10min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept komt van mijn oma en ik durf je te zeggen, het is zeer smakelijk. Ik drink er graag een glas sprankelende rode wijn bij, of gewoon een biertje.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1 eetlepel chilipoeder
    • 1 eetlepel knoflookpoeder
    • 1 eetlepel uienpoeder
    • 1 eetlepel gemalen zwarte peper
    • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
    • 1 eetlepel papayine (optioneel, maakt vlees malser)
    • 2,7 kg klapstuk
    • 120 ml sojasaus
    • 475 ml water
    • 226 gr ananasstukjes (vers of uit blik), geplet en uitgelekt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 4uur  ›  Klaar in:4uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C.
    2. Roer de chilipoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zwarte peper, bruine basterdsuiker, en papayine samen in een kom. Wrijf het kruidenmengsel royaal over de klapstuk. Leg het vlees op een bakplaat met de vetlaag boven.
    3. Bak ong. 1 uur in de voorverwarmde oven, verwijder uit de oven, en verlaag de oventemperatuur tot 150°C. Meng de sojasaus samen met het water in een kom, en giet de vloeistof in een braadslee. Leg de klapstuk in de braadslee. Bestrooi het vlees met de geplette ananasstukjes.
    4. Dek de braadslee af met aluminiumfolie, zet terug in de oven en bak ong. 3 uur. Laat 30 minuten afkoelen alvorens het vlees te snijden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren