Napolitaans pizzadeeg met knoflook en Italiaanse kruiden

    Napolitaans pizzadeeg met knoflook en Italiaanse kruiden

    5keer bewaard
    35min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Met dit Napolitaans pizzadeeg maak je twee grote pizza's.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 375 gr bloem
    • 1,25 theelepel zout
    • 1/2 theelepel droge gist
    • 350 ml ijskoud water, of zoveel als nodig
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel uitgeperste knoflook
    • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
    • 1/2 theelepel olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:35min 

    1. Pak een grote kom, en meng hierin de bloem, zout en gist goed samen. Roer het ijskoude water erdoorheen, schraap tijdens het mengen langs de randen van de kom, totdat er een zacht deeg is ontstaan. Kneed 2 eetlepels olijfolie erdoor. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het deeg stevig, maar nog wel een beetje plakkerig. Voeg meer bloem toe indien nodig. Kneed de knoflook en Italiaanse kruiden door het deeg. (Het kneden kan ook in een brood machine worden gedaan op de deegstand.)
    2. Vorm het deeg tot een bal, en doe het in een grote ingevette kom. Bestrijk de bovenkant van de deegbal met 1/2 theelepel olijfolie, dek de kom af met plasticfolie, en laat het deeg rijzen tot verdubbeld, 1 tot 2 uur. Duw het deeg naar beneden met een vuist, en snij het doormidden. Vorm van elke helft een pizzabodem van ong. 30 cm in doorsnede. Leg de pizzabodems op pizzabakplaten.
    3. Verplaats een ovenrek naar de onderste positie in de oven en verwarm de oven voor op 230°C.
    4. Bak de pizzabodems op het onderste rek tot deze stevig aanvoelen, 3 tot 7 minuten. Laat de korst ongeveer 10 minuten afkoelen voordat u de pizza gaat versieren en de volledige pizza weer terugkeert in de oven om af te bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    mirjampennings61
    0

    - Gewaardeerd op - 10 sep 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren