Aardappelen uit de oven

    Aardappelen uit de oven

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur10min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept is eenvoudig, maar erg lekker. Mijn vader at het graag.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 6 grote aardappelen, geschild en in vieren gesneden
    • 225 gr boter, apart te verwerken, of meer indien nodig
    • 250 gr bloem
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Doe de in vieren gesneden aardappelen in een kom met water en zet minstens 1 uur in de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op 230°C. Vet een bakplaat in met bakspray of boter. Smelt 110 gr boter in een steelpannetje op laag vuur, en giet het in een ondiepe schaal. Pak nog een ondiepe schaal en meng de bloem, zout en peper samen. Rol de aardappelpartjes door het kruidenmengsel, en schep vervolgens door de gesmolten boter. Smelt de resterende boter in het steelpannetje als de bloem de botersaus te dik heeft maakt. Verdeel de gekruide en beboterde aardappelpartjes over de bakplaat.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot de aardappelparten gaar en goudbruin zijn, 35 tot 40 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren