Nicki's aardbei-rabarbertaart

    Nicki's aardbei-rabarbertaart

    3keer bewaard
    1uur25min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een geweldige taart om 's zomers te eten en mijn tip is om er een heerlijk bolletje vanille-ijs bij te serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 310 gr bloem
    • 1 theelepel zout
    • 100 gr plantaardig bakvet (bijvoorbeeld plantaardige margarine)
    • 115 gr koude boter, in blokjes gesneden
    • 60 ml ijskoud water, of zoveel als nodig
    • 415 gr verse aardbeien, in stukjes gesneden
    • 300 gr fijngesneden verse rabarber
    • 200 gr suiker
    • 2 eetlepels tapiocazetmeel (of maïzena)
    • 2 eetlepels bloem
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1/2 theelepel sinaasappelsap
    • 1/4 theelepel geraspte sinaasappelschil
    • 1/2 theelepel kaneel
    • 2 eetlepels koude boter, in kleine stukjes gesneden
    • 1 eiwit, losgeklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Mix 310 gr bloem en het zout in een kom door elkaar. Voeg 115 gr koude boterblokjes toe aan de bloem en kneed (met de hand of elektrische mixer) totdat er grove kruimels ontstaan. Voeg het ijskoude water toe (1 eetlepel per keer), tot de massa bij elkaar blijft. Verdeel het deeg in twee helften, en vorm twee deegballen, wikkel de ballen in plasticfolie, en koel minstens 1 uur of een hele nacht.
    2. Verwarm de oven voor op 190°C. Bestuif een werkvlak en rol een deegbal uit tot een cirkel van 28 cm, en bedek een taartvorm van 23 cm ermee. Zet de korst in de koelkast tijdens het maken van de vulling.
    3. Meng de aardbeien, rabarber, 200 gr suiker, zetmeel, 2 eetlepels bloem, vanille-extract, sinaasappelsap, sinaasappelschil en kaneel in een kom door elkaar. Giet het mengsel over de taartbodem. Verdeel 2 eetlepels boter in kleine stukjes over de vulling. Rol de tweede deegbal uit tot een cirkel van ong. 28 cm op een met bloem bestoven werkvlak, en leg deze korst voorzichtig over de vulling. Knijp randen samen en verzegel met een vork. Bestrijk de taart met losgeklopt eiwit, en snij een aantal gleuven in de bovenste korst met een scherp mes.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot de korst goudbruin is en de vulling bubbelt van de hitte, 55 minuten tot 1 uur. Bedek de taartrand met stroken aluminiumfolie, anders worden ze te snel bruin. Laat volledig afkoelen alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren