Kalkoenvulling van oesters en champignons

    (7)
    1 uur 20 minuten

    In mijn familie vieren wij Kerst altijd met een gebraden kalkoen en deze vulling is favoriet. Deze stuffing wordt gemaakt van broodkruimels, oesters, en champignons. Heerlijk!


    7 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 110 gr margarine
    • 1 grote ui, versnipperd
    • 240 gr selderij, fijngesneden
    • 340 gr verse champignons, in schijfjes gesneden
    • 860 gr paneermeel
    • 1 ei, losgeklopt
    • 575 gr gepelde oesters, fijngesneden
    • 120 ml kippenbouillon
    • 1 theelepel kruidenmix voor gevogelte
    • 1 theelepel gedroogde salie
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 165°C.
    2. Smelt de margarine in een grote koekenpan op matig vuur, en bak, al roerende, de ui en bleekselderij gaar, ongeveer 10 minuten. Voeg de champignons toe, en roerbak tot zacht en sappig, 5 tot 8 minuten.
    3. Pak een kom en meng het paneermeel, het ei, en de oesters samen. Voeg het groenten-margarinemengsel uit de pan toe, samen met de kippenbouillon, kruidenmix, salie, zout en zwarte peper. Meng goed. Giet de vulling in een ovenschotel van ong. 23 cm.
    4. Bak de vulling in de voorverwarmde oven tot de vulling goed is verwarmd, de oesters gaar zijn, en de bovenkant goudbruin is geworden, ongeveer 45 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (7)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren