Spinazie en feta-pasta

    Spinazie en feta-pasta

    21keer bewaard
    40min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Spinazie, tomaat en champignons vermengd met de scherpe smaak van feta vormen een snel en eenvoudig gerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr penne pasta
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 70 gr ui, fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 1 1/3 blikje (400 gr) tomaatstukjes
    • 70 gr verse champignons, in schijfjes
    • 60 gr spinazie
    • zout en peper naar smaak
    • 1 mespuntje rode chilischilfers
    • 1 pak (200 gr) feta, verbrokkeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:40min 

    1. Een pan met licht gezouten water aan de kook brengen en daarin de pasta al dente koken. Afgieten.
    2. Intussen in een grote koekenpan op een matig hoog vuur de olie verhitten. Ui en knoflook toevoegen en goudbruin bakken. Tomaat, champignons en spinazie toevoegen. Op smaak brengen met zout, peper en rode chilischilfers. 2 minuten koken zodat de tomaat warm is en de spinazie slap. Het vuur verlagen tot middelhoog, pasta en feta toevoegen en heet laten worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    michiel
    van
    3

    Snel, smakelijk en makkelijk te maken. - 22 jan 2010

    0

    Heerlijk maar de portie is wel wat klein voor een gemiddelde eter. Ik zou wat minder feta doen en de rest van de ingrediënten x 1,5 ( nu is het 2 champignons p.p. en een mini hoeveelheid andijvie). - 14 jan 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren