Olijvendip

    Olijvendip

    1keer bewaard
    20min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Gebruik deze kleurrijke dip voor feestjes. Het is een soort tapenade. Vrienden zullen je geheid naar meer dip vragen al het op is. Je kunt het goed in de koelkast bewaren. Serveer met tortillachips die op schepjes lijken.

    Ingrediënten
    Porties: 28 

    • 110 gr gehakte groene chilipepers
    • 1 ui, versnipperd
    • 140 gr groene olijven, in stukjes gehakt (bewaar sap)
    • 170 gr fijngehakte zwarte olijven
    • 170 gr geraspte belegen kaas
    • 1 snufje gemalen zwarte peper, naar smaak
    • 1 snufje knoflookzout, naar smaak (of knoflookpoeder en zout naar smaak)
    • 2 verse rode tomaten, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Koel een serveerschaal in de vriezer terwijl je de tapenade maakt. Meng de gehakte groene chilipepers, ui, groene olijven, en zwarte olijven in een grote kom. Meng voorzichtig de kaas en tomaten erdoor, en breng op smaak met knoflookzout en zwarte peper. Indien gewenst, meng er een beetje vloeistof van de olijven doorheen. Serveer in de gekoelde kom.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties