Aardappelkroketjes met vulling

    Aardappelkroketjes met vulling

    2keer bewaard
    1uur45min


    24 personen hebben dit gemaakt

    Mijn moeder maakte dit regelmatig toen we nog kinderen waren. Ze verraste ons soms met een andere vulling!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 4 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 eetlepel plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
    • 80 gr ui, versnipperd
    • 1 groene paprika, fijngesneden
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 450 gr rundergehakt
    • 1 theelepel zout
    • 2 theelepels komijnpoeder
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper
    • 25 gr tomatenpuree
    • 1 eetlepel gedistilleerde natuurazijn
    • 4 eieren
    • 215 gr paneermeel
    • 125 gr bloem
    • 1 liter plantaardige olie om in te frituren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Zet een pan met licht gezouten water op en kook de aardappelen gaar, ongeveer 20 minuten. Giet af, doe de deksel op de pan en laat een minuutje of 2 droogstomen. Pureer de aardappelen in een kom samen met 1/2 theelepel zout, zorg dat er geen klontjes meer zijn. Zet opzij om af te koelen (tot op kamertemperatuur).
    2. Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de ui, groene paprika en knoflook in de hete koekenpan tot de ui zacht en glazig is, ongeveer 10 minuten. Zet het vuur hoger, en roer het gehakt erdoor. Roerbak het vlees tot goudbruin en kruimelig. Roer er 1 theelepel zout, komijn, peper, tomatenpuree en azijn door. Roer totdat de tomatenpuree is opgelost. Schenk het mengsel over in een grote kom en laat afkoelen tot op kamertemperatuur.
    3. Bekleed een bakplaat met plasticfolie of vetvrij bakpapier, en zet weg. Klop de eieren in een kom en zet opzij. Doe het paneermeel en de bloem in twee aparte ondiepe schalen, en zet apart.
    4. Vorm de aardappelkroketjes zodra de aardappelen en het gehakt zijn afgekoeld: pak een handvol aardappelpuree, en splitst dit in twee gelijke porties. Vorm van elke portie een kommetje, en vul met het gehakt mengsel. Druk de twee helften op elkaar, sluit de randen, en maak een mooie gladde bal. Rol de bal voorzichtig door de bloem, schud overtollig bloem weg, en rol de bal door het losgeklopte ei, en dan voorzichtig door het paneermeel. Veeg los paneermeel van de bal af. Leg de gepaneerde aardappelballetjes op de bakplaat terwijl je de rest van de ballen maakt. Koel 2 tot 4 uur in de koelkast of vries in voor later gebruik.
    5. Verhit de frituurolie in een frituurpan of grote braadpan om de aardappelballetjes te bakken. Verhit de olie tot 175°C.
    6. Bak de aardappelballetjes in porties in de hete olie, en gebruik een tang om de balletjes te draaien zodat ze gelijkmatig bruin worden. Bak totdat ze krokant en goudbruin zijn, ongeveer 3 minuten per portie. Laat ze uitlekken op een met keukenpapier bekleed bord voordat ze worden opgediend.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren