Pasta met snijbiet

    Pasta met snijbiet

    1keer bewaard
    25min


    36 personen hebben dit gemaakt

    Verse snijbiet vlug gebakken in olijfolie, knoflook en met kappertjes. Een makkelijke Italiaans geïnspireerde maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 150 gr volkoren spaghetti
    • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1 bos snijbieten, in stukjes gesneden
    • 1 theelepel kappertjes
    • 1 snufje zout en peper naar smaak
    • 1 theelepel citroensap, of naar smaak
    • 20 gr geraspte Parmezaanse kaas, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Vul een grote pan met licht gezouten water en breng aan de kook op hoog vuur. Voeg de spaghetti toe zodra het water kookt en breng het water terug aan de kook. Kook de pasta zonder deksel op de pan, roer af en toe, tot de pasta al dente is, ongeveer 8 minuten. Laat de pasta goed uitlekken in een vergiet in de gootsteen.
    2. Verhit ondertussen de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook, ong. 1 minuut. Voeg de snijbiet toe. Roerbak tot de stengels van de snijbieten zacht zijn. Voeg een beetje kokend water van de pasta toe om de snijbieten met de deksel op de pan te stomen.
    3. Roer de hete spaghetti en de kappertjes door de snijbieten. Breng op smaak met zout en zwarte peper en besprenkel met citroensap indien gewenst. Bestrooi met Parmezaanse kaas om te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren