Kleine perziktaartjes

    Kleine perziktaartjes

    3keer bewaard
    1uur15min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Mijn grootmoeder maakt dit recept al meer dan 50 jaar en het is altijd al favoriet bij mij geweest. En nu zijn mijn kinderen dol op dit recept! Naar mijn mening is deze taart het lekkerst als deze volledig is afgekoeld.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 500 gr bloem
    • 2 eetlepels suiker
    • 1 snufje zout
    • 310 gr plantaardig bakvet (bijvoorbeeld plantaardige margarine)
    • 1 ei
    • 150 ml koud water, of zoveel als nodig
    • 300 ml water, apart te verwerken
    • 30 gr maïzena
    • 150 gr suiker
    • 1/4 theelepel zout
    • 1 eetlepel citroensap
    • 700 gr verse perziken - geschild, ontpit en in plakjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Meng de bloem, 2 eetlepels suiker en een snufje zout in een grote kom door elkaar. Kneed de margarine door het bloemmengsel tot er grove kruimels ontstaan. Klop het ei in een kommetje op, en giet het in een maatbeker. Schenk voldoende koud water erbij om in totaal ong. 240 ml te krijgen, en meng het water en het ei door het deeg. Kneed het deeg een paar keer met je vingers, totdat het bij elkaar houdt. Verdeel het deeg in tweeën.
    2. Verwarm de oven voor op 175°C.
    3. Meng 180 ml water en de maïzena tot een glad mengsel, en zet apart. Meng 150 gr suiker in een grote pan tot de suiker is opgelost en breng het geheel aan de kook. Klop de maïzena door het kokende mengsel en roer totdat het indikt, ongeveer 1 minuut. Klop 1/4 theelepel zout en het citroensap erdoor. Voeg de plakjes gesneden perziken toe.
    4. Rol een deegbal uit op een met bloem bestoven oppervlak, maak een rechthoek van ongeveer 30x50 cm, en leg het deeg op een bakplaat met opstaande randjes van ong. 25x38 cm. Rol de tweede deegbal uit en maak een korst van dezelfde grootte (30x50 cm) als de eerste korst. Giet de perzikvulling over de onderste korst, en leg de bovenste korst op de taart. Verzegel de randen, en snij diverse sleuven in de bovenste korst met een mes, zodat stoom kan ontsnappen.
    5. Bak in de voorverwarmde oven tot de korst bruin is en de vulling borrelt, 45 minuten tot 1 uur. Laat volledig afkoelen tot de vulling indikt en snij vervolgens in vierkantjes om te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren