Steve's Red Leicester pie

    Steve's Red Leicester pie

    3keer bewaard
    1uur40min


    Maak dit als eerste!

    Deze kaastaart kan gebruikt worden als basis voor uw eigen experimenten. Een laagje augurken onder de vulling bijvoorbeeld. En wat in ons gezin ook populair is, zijn stukjes bacon in de taart. Zo simpel dat mij het zelfs lukt!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Pasteitje
    • 265 gr witte bloem
    • zout naar smaak
    • 85 gr boter
    • 25 gr reuzel
    • 3 eetlepels koud water
    • Taartvulling
    • 450 gr Red Leicester kaas, geraspt
    • 1 kleine ui, fijngesneden
    • zout en peper naar smaak
    • 1 theelepel worcestersaus
    • 2 theelepels mosterd
    • 3 eieren, geklopt
    • 2 tomaten, in stukjes
    • 1 ei, geklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Bloem en zout vermengen. Boter en reuzel erin wrijven tot een consistentie als van broodkruim ontstaat. 1 eetlepel koud water per keer erdoor roeren tot het deeg in een bal samengepakt kan worden. In keukenfolie wikkelen en 1 uur in de koelkast plaatsen. Niet overslaan, dit uur is van vitaal belang voor het deeg.
    2. 1/3 van het deeg in een cirkel uitrollen die groot genoeg is om de bovenkant van de taartvorm te bedekken. Met een mok of kopje een cirkel in het midden uitsnijden om een ring te maken. 4 kleine inkepingen maken die vanuit het centrum naar de rand gaan zodat het deeg kan uitzetten zonder te breken. Het uitgesneden deeg in het resterende deeg kneden en dit uitrollen om de bodem en randen van de ingevette taartvorm te bedekken. Uitstekende randjes eraf snijden.
    3. Met een vork in het deeg in de bakvorm prikken en insmeren met geklopt ei. Ong. 10 minuten bakken op 190°C/gasstand 5.
    4. Geraspte kaas, ui, 3 eieren, worcestersaus, zout en peper mengen. Goed roeren en vervolgens tomaat en mosterd toevoegen. Goed mengen en de gebakken taartbodem vullen. Het ronde stuk deeg over de bovenkant van de taart leggen en de bovenlaag langs de randen naar onder drukken. De bovenkant insmeren met geklopt ei.
    5. De taart 1 niveau boven het midden plaatsen en 45 minuten op 190°C/gasstand 5 bakken. Na 45 minuten de bovenkant afdekken met folie en nogmaals 7 minuten bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren