Stevige chili van zwarte bonen

    Stevige chili van zwarte bonen

    11keer bewaard
    1uur20min


    936 personen hebben dit gemaakt

    Dit is geen gewone chili con carne. Zwarte bonen en kalkoengehakt geven aan deze klassieker een verrassende twist. Een stevige soep, gezond en eenvoudig te bereiden, voor een groep of om in te vriezen. Afmaken met een handje geraspte cheddar.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 1 ui, in stukjes
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 500 gr kalkoengehakt
    • 3 blikjes (400 gr) zwarte bonen, niet uitgelekt
    • 1 fles (600 gr) tomatensaus (passata)
    • 1 1/2 eetlepel chilipoeder
    • 1 eetlepel gedroogde oregano
    • 1 eetlepel gedroogde basilicum
    • 1 eetlepel rode wijnazijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. In een grote zware pan op een middelhoog vuur ui en knoflook sauteren tot de ui doorzichtig is. Kalkoen toevoegen en onder voortdurend roeren het vlees bruin bakken. De resterende ingrediënten toevoegen. Vuur laag zetten, pan afdekken en minstens 60 minuten al sudderend de aroma's laten vermengen.

    Tip:

    Als je geen zwarte bonen uit blik kunt vinden, dan kun je ook gedroogde gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren