Pollo Oaxaca (Mexicaanse kip)

    Pollo Oaxaca (Mexicaanse kip)

    3keer bewaard
    1uur25min


    33 personen hebben dit gemaakt

    De zuidelijke regio van Oaxaca, Mexico staat bekend als het land van "siete moles" ofwel "zeven moles". Dit gerecht is een "verde mole" (groene mole). Serveer met rijst en een groene salade.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 eetlepels plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
    • 1400 gr kipfilet, in stukjes gesneden
    • 1,5 eetlepel gedroogde oregano
    • 2 teentjes uitgeperste knoflook
    • 1 snufje zout en peper naar smaak
    • 1 ui, fijngesneden
    • 10 verse tomatillos, vlies verwijderd
    • 40 gr koriander
    • 2 jalapeno pepers, ontpit
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 limoen, uitgeperst
    • 1 snufje zout naar smaak
    • 55 gr geraspte jong belegen kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Verhit de plantaardige olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en breng op smaak met oregano, gehakte knoflook en zout en peper. Roerbak de kip lichtbruin. Voeg de ui toe, dek af, en zet het vuur laag.
    2. Doe de tomatillos, koriander, jalapeno pepers, hele knoflook, limoensap en zout in een blender. Pulseer tot een dik mengsel. Giet de helft van het tomatillomengsel over de kip. Laat sudderen tot de kip gaar is, 35 tot 40 minuten. Serveer de gare kip met de rest van de saus en bestrooi het gerecht met jong belegen kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren