Gepaneerde hamburgers

    Gepaneerde hamburgers

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    32 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een eenvoudige, gepaneerde hamburger met een erg lekkere smaak!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 225 gr rundergehakt
    • 125 gr bloem
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 4 eieren
    • 3 eetlepels plantaardige olie, of zoveel als nodig
    • 15 gr boter
    • 1 eetlepel bloem
    • 235 ml melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verdeel het vlees in 4 stukken, en maak hier 4 burgers van. Verhit wat boter in een grote, zware koekenpan op middelhoog vuur, en bak de burgers aan beide kanten bruin, ongeveer 4 minuten per kant; Leg de gebakken hamburgers apart en giet het overtollige vet af, maar laat wat braadvet in de pan achter.
    2. Pak een ondiepe kom en meng daarin 125 gr bloem samen met het zout en de zwarte peper. Pak nog een ondiepe kom en klop hierin de eieren los, en voeg een halve theelepel water toe indien nodig.
    3. Verhit de plantaardige olie in de koekenpan op middelhoog vuur. Dip beide zijden van de gebakken hamburgers eerst in de eieren, en haal vervolgens door de gekruide bloem. Herhaal dit proces 3 keer met elke burger om een dikke paneerlaag op te bouwen. Bak de hamburgers in de hete olie aan beide kanten goudbruin, ongeveer 5 minuten per kant. Zet de hamburgers apart.
    4. Giet overtollige plantaardige olie uit de pan. Smelt 15 gr boter in de koekenpan op matig vuur en roer goed. Roer een eetlepel bloem erdoor. Voeg meer bloem toe voor een dikkere saus. Roer de melk erdoor, breng aan de kook, en laat sudderen tot de jus is ingedikt. Breng op smaak met zout en zwarte peper en serveer de jus over de gepaneerde burgers.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren