Pompoenparfait van Jo

    Pompoenparfait van Jo

    Voeg toe aan favorieten!
    15min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Omdat ik niet zo dol ben op pompoentaart, maak ik graag pompoenparfait. Dat vind ik veel lekkerder.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 125 gr digestieve koekjes, verkruimeld
    • 55 gr bruine basterdsuiker
    • 55 gr gesmolten boter
    • 400 gr pompoenpuree uit blik of zelfgemaakt
    • 70 gr bruine basterdsuiker
    • 1/4 theelepel zout
    • 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1/8 theelepel gemalen kruidnagel
    • 1 theelepel kaneel
    • 530 gr vanille-ijs, verzacht
    • 235 ml opgeklopte slagroom
    • 1 eetlepel poedersuiker
    • 1/4 theelepel kaneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Meng de koekkruimels, 55 gr bruine basterdsuiker, en de gesmolten boter in een kom. Maak een taartbodem van de koekkruimels door de kruimels in een vierkanten ovenschaal van 23x23cm aan te drukken. Doe de pompoenpuree in een grote kom. Voeg, al roerende, 70 gr bruine basterdsuiker, zout, nootmuskaatpoeder, kruidnagelpoeder en een theelepel kaneel toe, en meng dit tot een glad beslag. Roer het zachte ijs erdoor. Verdeel het pompoenmengsel over de koekkruimelkorst. Zet de ovenschaal in het koelvak totdat het stevig is, 4 tot 6 uur; snij de parfait in vierkantjes.
    2. Meng de opgeklopte slagroom voorzichtig met de poedersuiker en 1/4 theelepel kaneel. Dien elk stukje parfait op met een toef van deze gezoete slagroom.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren