Quinoa-cranberrysalade met pecannoten

    (27)

    Dit is een zeer eenvoudige salade. Deze salade is erg lekker met een kopje pompoensoep in het najaar!


    26 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 170 gr quinoa, afgespoeld en uitgelekt
    • 475 ml water
    • 60 gr gehakte en geroosterde pecannoten
    • 60 gr gedroogde cranberry's
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 2 eetlepels citroensap
    • 1 snufje zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Breng de quinoa samen met het water aan de kook in een pan op hoog vuur. Zet het vuur laag, dek af en laat sudderen tot de quinoa gaar is en al het water is geabsorbeerd, ongeveer 15 tot 20 minuten. Laat de quinoa afkoelen, ong. 20 minuten.
    2. Roer, zodra de quinoa afgekoeld is, de pecannoten, cranberries, olijfolie en citroensap erdoor, en breng op smaak met zout en peper (naar smaak). Laat 1 uur op kamertemperatuur staan voor het opdienen.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (27)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 6 collecties