Duits kersengebak

    Duits kersengebak

    4keer bewaard
    55min


    27 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een gekoesterd familierecept dat wij al generaties lang in onze familie maken. Echt genieten!

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 190 gr bloem, gezeefd
    • 3/4 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 170 gr boter, in stukjes gesneden
    • 1 ei, lichtjes geklopt
    • 1 eetlepel melk, of zoveel als nodig
    • 450 gr kersen zonder pit op siroop, uitgelekt
    • 150 gr suiker
    • 2 eetlepels bloem
    • 3 eieren op kamertemperatuur
    • 180 ml melk
    • 1 snufje kaneel
    • 1 snufje nootmuskaatpoeder
    • 30 gr boter
    • 100 gr suiker
    • 60 gr bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een ​​ovenschaal van 23x33 cm in en bestrooi met bloem. Meng 190 gr gezeefde bloem, bakpoeder en zout in een grote kom.
    2. Kneed of mix de boterblokjes door het bloemmengsel tot het op een grof kruimelbeslag lijkt; meng 1 ei erdoor en 1 eetlepel melk. Voeg meer melk toe (1 eetlepel per keer) als het deeg droog lijkt. Druk het deeg aan op de bodem van de ovenschaal, en strooi de kersen hier gelijkmatig overheen.
    3. Pak een kom, en zeef 150 gr samen met 2 eetlepels bloem. Mix hier 3 eieren door en 180 ml melk, en blijf mixen tot er een glad mengsel ontstaat. Meng de kaneel en nootmuskaat erdoor, indien gewenst. Giet dit mengsel over de kersen in de ovenschaal. Pak een kleine kom en kneed 30 gr boter samen, 100 gr suiker en 60 gr bloem tot een kruimelbeslag. Verdeel de kruimels gelijkmatig over het vlamengsel
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot de vla is gestold en de kruimellaag lichtbruin is, 25 tot 30 minuten. Serveer warm of koud, en bewaar restjes in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren