Aardbeien cupcakes

    Aardbeien cupcakes

    49keer bewaard
    35min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Aardbeien cupcakes met verse stukjes aardbei!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 140 gr boter, op kamertemperatuur
    • 150 gr suiker
    • 3 eieren
    • 220 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1/4 theelepel zout
    • 4 eetlepels verse aardbeien, zeer fijngesneden en uitgelekt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3. Een bakvorm voor 12 muffins licht invetten of met papieren vormpjes vullen.
    2. In een grote kom boter en suiker licht en luchtig opkloppen. De eieren 1 voor 1 toevoegen. Zelfrijzend bakmeel met zout vermengen, het botermengsel toevoegen en het geheel grof mengen. Tenslotte de aardbeien erdoor scheppen. Het beslag gelijkmatig over de vormpjes verdelen.
    3. 20-25 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de bovenkant terugveert als u er zachtjes op drukt. De bakvorm op een rooster zetten en laten afkoelen. Als de muffins zijn afgekoeld de cakejes op een presenteerschaal leggen en eventueel glaceren met glazuur naar keuze.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Gina
    van
    16

    Ik heb er geen glazuur meer overgedaan, de cakejes waren zo al erg lekker. - 29 apr 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren