Red Velvet Cheesecake

    Red Velvet Cheesecake

    16keer bewaard
    1uur15min


    21 personen hebben dit gemaakt

    Als je net zoveel van red velvet taart houdt als ik, dan moet je deze variant ook echt een keer uitproberen. Ik heb deze fluweeltaart omgetoverd tot een cheesecake! Je kunt dit recept makkelijk halveren en dus 1 taart maken in plaats van 2. Het is echt genieten!

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • Cake laag
    • 310 gr bloem, gezeefd
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel baksoda
    • 1 eetlepel cacaopoeder (ongezoet)
    • 120 ml plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
    • 2 eieren
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1 theelepel natuurazijn
    • 300 gr suiker
    • 235 ml karnemelk
    • 2 eetlepels rode kleurstof
    • 2 eetlepels water
    • Cheesecake laag
    • 900 gr roomkaas, op kamertemperatuur
    • 335 gr suiker
    • 30 gr maïzena
    • 2 eieren
    • 1 eetlepel vanille-extract
    • 180 ml volle slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 175°C. Vet twee springvormen van ong. 23 cm in met bakspray of boter.
    2. Zeef de bloem, zout, baksoda, en cacaopoeder in een grote kom, en meng goed. Voeg de olie, 2 eieren, vanille-extract, azijn, suiker, en karnemelk toe; goed mengen. Als alles goed is gemengd, klop er dan de kleurstoffen en het water door. Verdeel het beslag over de twee ingevette springvormen.
    3. Bak de cakes in de voorverwarmde oven tot een breinaald ingestoken in het midden van de cake er schoon uitkomt, ongeveer 30 minuten.
    4. Gebruik, terwijl de taart afkoelt, een elektrische mixer om de roomkaas mooi glad te kloppen. Meng de suiker en maïzena erdoor, en klop tot een romig beslag. Mix de resterende 2 eieren er één voor één door. Goed mengen. Mix de vanille erdoor. Gebruik nu een garde om de slagroom door het beslag te kloppen. Verdeel het beslag over de twee cakes.
    5. Bak de cheesecakes in de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn en beginnen te bruinen, 30 tot 45 minuten. Laat 1 uur op een rooster afkoelen. Dek de taarten af en zet ong. 1 uur in de koelkast om de taarten goed te laten koelen.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren