Glazuur voor red velvet cake

    (16)

    Dit recept komt oorspronkelijk van mijn overgrootmoeder, en ik heb het weer van mijn oudtante gekregen.


    17 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 235 ml melk
    • 30 gr bloem
    • 200 gr plantaardige bakvet (bijvoorbeeld margarine)
    • 200 gr suiker
    • 1 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Kook de melk en de bloem in een vuurvaste kom bovenop een pan met kokend heet water (au bain-marie). Roer en schraap regelmatig langs de zijkanten van de kom met een rubberen spatel. Doe dit tot het dik wordt, ongeveer 5 minuten. Zet het mengsel in de koelkast om af te koelen.
    2. Mix het plantaardige bakvet, de suiker en het vanille-extract met een elektrische mixer tot alles goed gemengd is. Klop het gekoelde melk-bloem mengsel erdoor en blijf kloppen tot er een luchtig glazuur ontstaat.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (16)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren