Glazuur voor red velvet cake

    (16)
    15 minuten

    Dit recept komt oorspronkelijk van mijn overgrootmoeder, en ik heb het weer van mijn oudtante gekregen.


    18 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 235 ml melk
    • 30 gr bloem
    • 200 gr plantaardige bakvet (bijvoorbeeld margarine)
    • 200 gr suiker
    • 1 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Kook de melk en de bloem in een vuurvaste kom bovenop een pan met kokend heet water (au bain-marie). Roer en schraap regelmatig langs de zijkanten van de kom met een rubberen spatel. Doe dit tot het dik wordt, ongeveer 5 minuten. Zet het mengsel in de koelkast om af te koelen.
    2. Mix het plantaardige bakvet, de suiker en het vanille-extract met een elektrische mixer tot alles goed gemengd is. Klop het gekoelde melk-bloem mengsel erdoor en blijf kloppen tot er een luchtig glazuur ontstaat.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (16)