Red velvet pannenkoeken

    Red velvet pannenkoeken

    3keer bewaard
    35min


    42 personen hebben dit gemaakt

    Red velvet is niet alleen een dessert, maar ook zeer geschikt als ontbijt. Deze pannenkoeken zijn heel lekker met mascarponeglazuur en ahornsiroop.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 110 gr mascarpone kaas
    • 55 gr crème fraîche
    • 25 gr suiker
    • 1/2 theelepel vanille-extract
    • 1/2 theelepel geraspte citroenschil
    • 125 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/4 theelepel baksoda
    • 1/4 theelepel zout
    • 40 gr suiker
    • 2 eetlepels cacaopoeder (ongezoet)
    • 1 groot ei
    • 180 ml karnemelk
    • 55 gr crème fraîche
    • 1 eetlepel rode kleurstof
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 45 gr boter, gesmolten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Bereid het mascarponeglazuur door de mascarpone kaas te mengen met 55 gr crème fraîche, 25 gr suiker, 1/2 theelepel vanille-extract en het citroenschil. Meng het tot een gladde massa, en zet opzij.
    2. Bereid het pannenkoekbeslag door de bloem te mengen met het bakpoeder, baksoda, zout, 40 gr suiker en het cacaopoeder. Goed mengen en zet opzij. Pak een aparte kom en klop daarin het ei samen met de karnemelk, 55 gr crème fraîche, rode kleurstof, en 1 theelepel vanille-extract. Meng dit tot een glad mengsel en roer er dan het bloemmengsel doorheen. Voeg vervolgens de gesmolten boter toe, en blijf roeren tot er slechts kleine klontjes bloem overblijven. Als het beslag een beetje dik lijkt, voeg dan meer karnemelk toe.
    3. Verwarm een grote koekenpan en vet in met een beetje olie. Lepel wat beslag in de hete pan en bak de pannenkoek tot er bubbeltjes te zien zijn en de randen van de pannenkoek droog zijn. Draai de pannenkoek om, en bak ook de andere kant bruin. Herhaal dit met de rest van het beslag. Besprenkel de pannenkoeken met mascarponeglazuur om op te dienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren