Hertenbiefstuk met bramen-wijnsaus

    Hertenbiefstuk met bramen-wijnsaus

    5keer bewaard
    40min


    27 personen hebben dit gemaakt

    Met deze saus komt de hertenbiefstuk nog beter tot z'n recht. Deze saus is in het algemeen lekker over rood vlees.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 20 gr sjalotjes, fijngehakt
    • 1 theelepel uitgeperste knoflook
    • 60 gr bramenjam
    • 235 ml rode wijn
    • 235 ml runderbouillon
    • 15 gr boter
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 225 gr hertenbiefstuk
    • 12 verse bramen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de sjalotten, knoflook, bramenjam, en rode wijn in een steelpannetje op middelhoog vuur. Laat dit sudderen tot het is teruggebracht tot ong. 120 ml vloeistof, ongeveer 15 minuten. Zeef de vloeistof door een fijne zeef en zet apart. Verwarm de runderbouillon in een aparte koekenpan op middelhoog vuur tot het met de helft verminderd is, 15 tot 20 minuten. Meng de twee ingedikte sauzen samen, en roer de boter erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
    2. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de hertenbiefstuk tot ze stevig aan beginnen te voelen, warm zijn, maar nog lichtroze zijn van binnen, 3 tot 4 minuten per kant. Een thermometer ingestoken in het midden van de biefstuk moet minstens 65°C aangeven. Serveer de biefstuk met de saus en een paar verse bramen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    9

    De saus was super lekker... alleen had ik vers gemaakte bramen frambozen jam en verse bramen erbij gedaan in de saus.... - 10 nov 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren