Panini met rundvlees, gekarameliseerde sjalotjes en roquefort

    Panini met rundvlees, gekarameliseerde sjalotjes en roquefort

    1keer bewaard
    25min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Erg lekker door de Dijon mosterd en mierikswortelroom.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 45 gr boter
    • 6 grote sjalotten, fijngesneden
    • 1 snufje zout en peper naar smaak
    • 2 stokbroden, in de lengte doorgesneden
    • 2 eetlepels Dijon mosterd, of naar smaak
    • 115 gr roquefort kaas, verkruimeld
    • 450 gr dungesneden rosbief
    • 120 ml gekoelde slagroom
    • 1,5 eetlepel fijngesneden mierikswortel
    • 1 snufje zout en witte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de gesneden sjalotjes zeer zacht en goudbruin, ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Zet opzij.
    2. Verwarm een ​​panini grill voor volgens de instructies van de fabrikant.
    3. Besmeer de stokbroden met Dijon mosterd en bestrooi gelijkmatig met roquefort. Beleg 1 kant met een laag rosbief en een laag sjalotjes. Doe de andere helft stokbrood erop, en snij elk stokbrood in twee of drie stukken zodat ze in de panini grill passen.
    4. Grill de broodjes in de panini grill totdat het brood knapperig en goudbruin is, en de kaas is gesmolten, ongeveer 4 minuten. Klop ondertussen de slagroom stijf in een metalen kom tot zachte pieken vormen. Roer de mierikswortel erdoor en breng op smaak met zout en witte peper.
    5. Snij, als de panini's klaar zijn, elke panini door de helft en serveer met mierikswortelroom.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren