Zuid-Afrikaanse rode bieten pannenkoekjes

    Zuid-Afrikaanse rode bieten pannenkoekjes

    2keer bewaard
    30min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een eenvoudige en lekkere variatie op een Zuid-Afrikaans dessert: pannenkoeken met kaneelsuiker. Rode bietjes geven de pannenkoeken een natuurlijk zoete smaak, en de rode kleur maakt ze zo leuk om ze te presenteren!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 (ong. 100 gram) gekookte biet
    • 125 gr gezeefde bloem
    • 235 ml melk
    • 1 ei
    • 1 eetlepel plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
    • 1 theelepel natuurazijn
    • 2 theelepels kaneel
    • 50 gr suiker
    • 2 sinaasappels, in vieren gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Pureer de gekookte biet, bloem, melk, ei, plantaardige olie en azijn in een blender of keukenmachine tot een gladde massa. Giet het beslag in een kom en laat 30 minuten rusten. Meng de kaneel samen met de suiker.
    2. Verhit een koekenpan met een beetje olie op middelhoog vuur. Giet genoeg beslag in de pan om ongeveer de helft van de pan met beslag te bedekken. Draai en til de pan op om het beslag over de gehele pan te verdelen. Bak tot het beslag niet langer nat is en de randen wegkruipen van de rand van de pan. Draai de pannenkoek om en bak ook deze kant goudbruin. Leg de pannenkoek op een bord en dek af met een theedoek zodat de pannenkoek niet uitdroogt. Herhaal dit met de rest van het beslag, en voeg steeds een beetje olie toe aan de pan om aanbakken te voorkomen.
    3. Strooi de kaneelsuiker over de pannenkoeken. Rol de pannenkoeken op en serveer met stukjes sinaasappel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    - Gewaardeerd op - 20 jan 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren