Aardbeien-rozenwater roomijs

    Aardbeien-rozenwater roomijs

    7keer bewaard
    15min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept kan ook met andere bessen gemaakt worden. Het rozenwater geeft het een exotische smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 225g verse aardbeien, ontkroond
    • 5 eetl suiker
    • 3 eierdooiers, opgeklopt
    • 250 ml melk
    • 1/4 theel zout
    • 5 eetl suiker
    • 475 ml volle room
    • 4 eetl rozenwater

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Prak de aardbeien en 5 eetl suiker samen in een kom met een vork of aardappelstamper. Zet het vervolgens in de koelkast en bereid de rest van het recept.
    2. Roer de dooiers, melk, zout en resterende suiker in een pan over matig vuur. Verhit tot 80 C, zorg ervoor dat het mengsel niet kookt; schep het over naar een gekoelde kom en zet het in de koelkast tot het goed koud is; roer af en toe. Wanneer het geheel is afgekoeld, roer dan de room, rozenwater en het aardbeienmengsel erdoorheen.
    3. Giet het in de bak van een ijsmachine en vries het in volgens de gebruiksaanwijzing van de machine.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren