Rode kip

    Rode kip

    4keer bewaard
    1uur30min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb de titel "rode kip" genoemd vanwege de tomatensaus en het feit dat dit gerecht een beetje pittig is. Ik heb het recept gekregen van een vriendin van mijn moeder. Ik gebruik soms kippendijen zonder bot voor dit recept in plaats van een hele kip in porties gesneden.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 125 gr bloem
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 hele kip, in stukken gesneden
    • 15 gr boter
    • 1 ui, versnipperd
    • 235 ml gezeefde tomaten (tomatensaus)
    • 120 ml water
    • 60 gr chutney
    • 45 gr suiker
    • 50 ml gedistilleerde natuurazijn
    • 1 eetlepel worcestersaus
    • 1 eetlepel paprikapoeder
    • 1 theelepel mosterdpoeder
    • 1 scheutje hot sauce (b.v. Tabasco®), of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een ovenschaal van 23x33 cm in.
    2. Doe de bloem, zout en zwarte peper in een hersluitbare plastic zak en schud de zak voorzichtig om de ingrediënten te mengen. Voeg de stukken kip toe aan de zak, een paar tegelijk, en schud de zak voorzichtig; haal de kip uit de zak en leg in de ovenschaal.
    3. Verhit de boter in een koekenpan op matig vuur en bak de ui zacht en glazig, ongeveer 5 minuten. Verdeel de ui over de stukken kip. Meng de tomatensaus, water, chutney, suiker, azijn, worcestersaus, paprikapoeder, mosterdpoeder, en hot sauce in een kom tot de suiker is opgelost. Giet de saus over de ui en kip.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot de saus borrelt, en de kip niet meer roze is van binnen, ongeveer 1 uur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren