De roodste red velvet cake

    De roodste red velvet cake

    20keer bewaard
    40min


    28 personen hebben dit gemaakt

    Gewoonweg de roodste taart die je kunt tegenkomen...en de meest begeerde taart in mijn omgeving...Makkelijk om te maken en prachtig om op te dienen!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 2 (van elk ong. 30 ml) flesjes rode kleurstof voor voeding
    • 2 eetlepels cacaopoeder
    • 115 gr boter
    • 300 gr suiker
    • 2 eieren
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 230 ml karnemelk
    • 300 gr bloem
    • 1,5 theelepel baksoda
    • 1 eetlepel natuurazijn
    • 225 gr roomkaas, op kamertemperatuur
    • 115 gr boter, op kamertemperatuur
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 680 gr poedersuiker, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet twee taartvormen in van 23 cm en bestrooi ze met wat bloem.
    2. Giet de rode kleurstof in een kleine kom en meng het met de cacaopoeder tot een papje. Pak een grote kom, en klop 115 gr boter, suiker en eieren samen met een elektrische mixer tot er een glad mengsel ontstaat. Meng de rode kleurstof, zout en 1 theelepel vanille-extract erdoor, en roer ook geleidelijk de karnemelk, afgewisseld met de bloem, door het beslag. Blijf mixen tot het beslag glad is. Meng de bakpoeder met de azijn in een kleine kom, en roer dit ook door het beslag. Giet het beslag in de twee ingevette taartvormen.
    3. Bak in de voorverwarmde oven totdat een breinaald ingevoegd in het midden van een cake er schoon uitkomt, 25 tot 35 minuten. Haal uit de oven en laat 10 minuten in de vorm afkoelen voor het verwijderen van de vorm. Laat de cakes daarna afkoelen op een rooster.
    4. Pak een kom, en mix de roomkaas met 115 gr zachte boter en 2 theelepels vanille-extract tot een glad en romig mengsel. Roer er daarna de poedersuiker beetje bij beetje doorheen totdat het glazuur dik en smeerbaar is. Laat de cakes volledig afkoelen voordat je de glazuurlagen aanbrengt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren