Draadjesvlees op Mexicaanse wijze

    Draadjesvlees op Mexicaanse wijze

    59keer bewaard
    8uur45min


    110 personen hebben dit gemaakt

    Serveer dit draadjesvlees met burrito's, taco's, salades en nog veel meer!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1800 gr stoofvlees
    • 2 theelepels gemalen zwarte peper
    • 1 grote ui, in blokjes gesneden
    • 1 blikje (van 200 gr) fijngehakte milde groene chilipepers, of verse naar smaak
    • 2 theelepels chilipoeder
    • 1 theelepel cayennepeper
    • 1 eetlepel knoflookpoeder
    • 2 theelepels komijnpoeder
    • 1 blikje (van 200 gr) chipotle pepers (uit pot met adobosaus), of naar smaak
    • 1 rundvleesbouillonblokje

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 8uur20min  ›  Klaar in:8uur45min 

    1. Snij overtollig vet van het stoofvlees af en snij het in vier stukken. Wrijf het vlees in met zwarte peper en leg het in een slow cooker. Voeg de uien, groene chilipepers, chilipoeder, cayennepeper, knoflookpoeder, komijn, Chipotle chilipepers, en het bouillonblokje toe. Giet er voldoende water bij om 1/3 van de ingrediënten te bedekken.
    2. Dek af, en zet de slowcooker op een hoge stand tot het vlees uit elkaar begint te vallen, ongeveer 8 uur. Voeg af en toe water toe indien nodig om droogkoken te voorkomen.
    3. Zet de slowcooker op een lage stand, en verwijder het vlees met een schuimspaan. Doe het vlees in een grote kom en maak kleine stukjes door met behulp van 2 vorken het vlees uit elkaar te trekken. Doe het vlees terug de slowcooker, en stoom het vlees nog ong. 20 minuten op een lage stand om op te warmen. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Jerio
    van
    1

    Superleker!!! Chipotle kun je bestellen op mexworld.nl - 14 aug 2013

    van
    0

    Chipotle is in Nederland zeer slecht verkrijgbaar: via een webwinkel in Apeldoorn gelukt, het zorgt voor de echte mexicaanse smaak. Ik heb veel minder gebruikt dan het recept voorschrijft en vond het pittig genoeg. superlekker! - 23 jan 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren