Gehaktbrood uit de magnetron

    Gehaktbrood uit de magnetron

    8keer bewaard
    35min


    38 personen hebben dit gemaakt

    Dit gehaktbrood is lekker, snel, en makkelijk om klaar te maken. Na 45 minuten kan je al aan tafel. Het geeft je ook genoeg tijd om er nog wat aardappelpuree bij te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 blik (van ong. 230 gr) gezeefde tomaten
    • 55 gr bruine basterdsuiker
    • 1 theelepel mosterd
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 1 ui, fijngehakt
    • 35 gr fijngesneden groene paprika
    • 1/4 theelepel knoflookpoeder
    • 60 gr creamcrackers (met zeezout), verkruimeld
    • 1 theelepel zout
    • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
    • 900 gr mager rundergehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Pak een kleine kom, en meng de gezeefde tomaten, bruine basterdsuiker en mosterd door elkaar. Roer totdat de bruine basterdsuiker is opgelost.
    2. Pak een grote kom, en meng de eieren, stukjes ui, groene paprika, knoflookpoeder, crackerkruimels, zout en zwarte peper goed door elkaar. Meng er ook het gehakt en de helft van het gezeefde tomatenmengsel doorheen. Meng alles goed. Schenk het gehaktmengsel in een bakblik. Verdeel de rest van het gezeefde tomatenmengsel over het gehaktbrood.
    3. Zet ong. 10 tot 15 minuten in de magnetron op de hoogste stand (tot vleessappen helder zijn, en het vlees niet meer roze is van binnen. De baktijd is afhankelijk van de magnetron). Het gehaktbrood is gaar als een vleesthermometer ingevoegd in het midden van het brood 75°C aangeeft. Giet, als het gehaktbrood gaar is, al het vet uit de schotel, en laat het brood daarna onbedekt 10 tot 15 minuten staan ​​alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren