Gestoofde klapstuk met bier en barbecuesaus

    Gestoofde klapstuk met bier en barbecuesaus

    7keer bewaard
    10uur35min


    46 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk langzaam gestoofd rundvlees met barbecuesaus en bier. Een paar zachte broodjes erbij en je hebt gegarandeerd succes!

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 1 grote ui, versnipperd
    • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 235 ml ketchup
    • 120 ml bier
    • 120 ml natuurazijn
    • 1 eetlepel worcestersaus
    • 4 druppels vloeibare rookaroma's
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1,5 theelepel chilipoeder
    • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 110 gr bruine basterdsuiker
    • 1800 gr klapstuk
    • 2 theelepels maïzena
    • 2 eetlepels water
    • 16 zachte broodjes, of zoveel als nodig

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 10uur10min  ›  Klaar in:10uur35min 

    1. Leg de stukjes ui en knoflook in een grote slowcooker. Giet de ketchup, bier, azijn, worcestersaus, en vloeibare rook erbij in de slowcooker. Pak een kom en meng hierin het zout, peper, chilipoeder, paprikapoeder, oregano, en bruine basterdsuiker. Wrijf het vlees met het kruidenmengsel in. Leg het vlees in de slowcooker. Strooi het resterende kruidenmengsel eroverheen.
    2. Dek de slowcooker af, en bak het vlees 10 tot 12 uur op een lage stand tot het vlees makkelijk uit elkaar valt.
    3. Haal het vlees uit de slowcooker, en leg het in een grote kom. Schep het laagje vet van de saus af en gooi dit vet weg. Giet ongeveer 500 ml van de saus uit de slowcooker over in een steelpannetje. Breng dit aan de kook op matig vuur. Los de maïzena op in het water en voeg het toe aan de saus. Blijf roeren in de pruttelende saus tot de saus indikt, 5 tot 10 minuten. Snij ondertussen het vlees in kleine stukjes met behulp van twee vorken (trek het vlees uit elkaar).
    4. Giet de saus, die nog in de slowcooker zit, en de verdikte saus (uit het steelpannetje) in een blender, maar vul de blender voor niet meer dan de helft vol. Houd de deksel goed vast met een dubbelgevouwen theedoek, en begin voorzichtig te pulseren. Pureer de saus in porties als het niet in een keer in de blender past. Giet de gepureerde gladde saus daarna in een schone pan. Je kunt ook gebruik maken van een staafmixer en de saus rechtstreeks in de slowcooker pureren.
    5. Voeg de rundvleesstukjes en gepureerde saus toe aan de slowcooker, en roer alles goed door elkaar. Gebruik een tang om het vlees op te dienen op de zachte bolletjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren