Mexicaans stoofvlees met tortilla's (Barbacoa)

    (89)
    6 uur 30 minuten

    Draadjesvlees op Mexicaanse wijze klaargemaakt: langzaam klaargestoofd in kruiden en groenten, en geserveerd in een tarwebloem tortilla.


    46 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1400 gr runderriblappen
    • 1 ui, versnipperd
    • 3 laurierblaadjes
    • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper, of naar smaak
    • 2 eetlepels knoflookpoeder
    • 60 ml natuurazijn
    • 1 blik (ong. 400 gr) gezeefde tomaten
    • 30 gr chilipoeder
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 6uur  ›  Klaar in:6uur30min 

    1. Leg het vlees, ui, laurierblaadje, zwarte peper, knoflookpoeder, en azijn in een slowcooker; bedek alle ingrediënten volledig met water en dek de slowcooker af met een deksel. Zet de slowcooker op de hoogste stand tot het vlees zeer mals is en uit elkaar valt, ongeveer 4 uur.
    2. Haal het vlees uit de slowcooker en giet vloeistoffen af. Doe het vlees terug in de lege slowcooker; versnipper het vlees met een vork en mes. Roer de gezeefde tomaten, chilipoeder en zout door de stukjes vlees. Dek de pan af, zet de slowcooker op de hoogste stand, en stoof nog 2 uur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (89)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren