Kip Marrakesh uit de slowcooker

    (486)
    4 uur 25 minuten

    Ik maak dit Marokkaanse recept al jaren. Het is lekker, maar ook erg makkelijk om te maken. Het zal je niet verbazen dat dit gerecht gelijk een traditie werd in ons huishouden.


    390 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 ui, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 grote wortels, geschild en in blokjes gesneden
    • 2 grote zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
    • 1 blik (van ong. 400 gr) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
    • 900 gr kipfilet, in blokjes gesneden van ong. 5 cm
    • 1/2 theelepel komijnpoeder
    • 1/2 theelepel kurkumapoeder
    • 1/4 theelepel kaneel
    • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1 theelepel gedroogde peterselie
    • 1 theelepel zout
    • 1 blik (van ong. 400 gr) tomatenblokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 4uur  ›  Klaar in:4uur25min 

    1. Leg de ui, knoflook, wortels, zoete aardappelen, kikkererwten en stukjes kipfilet in een slow cooker. Pak een kom, en meng het komijnpoeder, kurkumapoeder, kaneel, zwarte peper, peterselie en zout. Strooi dit kruidenmengsel over de kip en groenten. Giet de tomatenblokjes over de kip, en roer alles goed door elkaar in de slowcooker.
    2. Dek de pan af, stel de slowcooker in op een hoge stand, en stoof tot de zoete aardappelen gaar zijn en de saus is ingedikt, 4 tot 5 uur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (486)

    Beoordelingen in het Nederlands (5)

    van
    1

    Een lekker recept. Ook ik heb iets meer kruiden toegevoegd. Had nog iets zouter gemogen. De kipfilet was droog geworden. Misschien volgende keer drumsticks of poten.  -  23 feb 2016

    van
    1

    iets meer kruiden  -  09 sep 2015

    van
    0

    Ik vond het een lekker recept om droge kip te voorkomen ik ban altijd al m,n vlees eerst aan ook de kip en dan is het zeker niet droog en ik maak het van de week ook nog een xtje met andere groenten  -  02 apr 2017

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren