Thaise kip met noedels

    Thaise kip met noedels

    20keer bewaard
    4uur35min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Een makkelijke nieuwe manier om ramen noedels te eten.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 700 ml water
    • 1 eetlepel sojasaus
    • 1 blik (van ong 400 gr) kokosmelk (light)
    • 1 eetlepel Thaise knoflook-chilipasta
    • 130 gr pindakaas
    • 1 ui, versnipperd
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 stuk (van ong. 2,5 cm) verse gember, geraspt
    • 2 groene paprika's, in blokjes gesneden
    • 900 gr kipfilet, in blokjes gesneden
    • 2 pakjes (ong. 170 gr in totaal) instant noodles (bewaar de kruidenpakketjes)
    • 65 gr komkommer, in blokjes gesneden
    • 2 lenteuitjes, fijngesneden
    • 25 gr gehakte verse koriander
    • 25 gr gehakte verse basilicum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 4uur15min  ›  Klaar in:4uur35min 

    1. Meng het water, sojasaus, kokosmelk, knoflook-chilipasta en pindakaas goed door elkaar in een slowcooker. Roer de ui, knoflook, gember, groene paprika, en de blokjes kip erdoor. Zet de slowcooker op een hoge stand en stoof de kip gaar (mag niet meer roze van binnen zijn), ongeveer 4 uur.
    2. Voeg de noedels toe aan de slowcooker (zonder kruidenpakketjes). Zet de slowcooker weer op een hoge stand en stoof ong. 15 tot 20 minuten tot de noedels zacht zijn geworden. Breng op smaak met de "instant noodle" kruidenpakketjes. Garneer de soep met komkommer, lenteuitjes, koriander, en basilicum voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren