Soldatenzoenen

    Soldatenzoenen

    7keer bewaard
    55min


    21 personen hebben dit gemaakt

    Het recept voor deze smakelijke koekjes komt uit de Tweede Wereldoorlog. Ze werden gemaakt door mijn overgrootmoeder. Ze werden veel voor soldaten gemaakt.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 2 eiwitten
    • 220 gr bruine basterdsuiker
    • 235 gr fijngehakte walnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 120°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    2. Klop de eiwitten met een elektrische mixer licht en schuimig, voeg dan de suiker toe, 1 eetlepel per keer, en blijf mixen totdat alle suiker is opgenomen. Klop de eiwitten tot een dik en glanzend mengsel, 1 tot 2 minuten. Schep de walnoten voorzichtig door het mengsel. Schep met behulp van een theelepel hoopjes schuim op de bakplaat.
    3. Bak de schuimpjes tot ze aan de bovenkant droog zijn, ongeveer 40 minuten. Laat ze goed afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren