Bijzondere apple crumble

    Bijzondere apple crumble

    3keer bewaard
    1uur


    27 personen hebben dit gemaakt

    Na heel wat experimenteren met veel verschillende recepten, heb ik dit unieke recept bedacht voor kruimelappeltaart. Deze crumble heeft een paar ingrediënten die je niet gelijk zou verwachten, maar daardoor is dit bijzondere toetje extra lekker!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 60 gr bloem
    • 25 gr havermout
    • 25 gr geraspte kokos
    • 50 gr suiker
    • 35 gr lichtbruine basterdsuiker
    • 1/2 theelepel kaneel
    • 1/4 theelepel nootmuskaatpoeder
    • 1/8 theelepel bakpoeder
    • 1/8 theelepel baksoda
    • 1/8 theelepel zout
    • 85 gr bevroren boter, in blokjes gesneden
    • 40 gr fijngehakte walnoten
    • 550 gr appels - geschild, zonder klokhuis, en in schijfjes gesneden
    • 50 gr suiker
    • 55 gr lichtbruine basterdsuiker
    • 2 eetlepels tapiocazetmeel (of maïzena)
    • 1 eetlepel vanille-extract
    • 1/2 theelepel kaneel
    • 1/4 theelepel nootmuskaatpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een taartvorm van ong. 23 cm in met bakspray.
    2. Doe de bloem, havermout, kokos, 50 gr suiker, 35 gr lichtbruine basterdsuiker, 1/2 theelepel kaneel, 1/4 theelepel nootmuskaatpoeder, bakpoeder, baksoda, zout en boter in een keukenmachine. Pulseer meerdere keren om een grof kruimelmengsel te verkrijgen. Roer de walnoten er met een pollepel door.
    3. Pak een grote kom, en meng hierin de appels, 50 gr suiker, 55 gr lichtbruine basterdsuiker, tapiocazetmeel, vanille-extract, 1/2 theelepel kaneel en 1/4 theelepel nootmuskaatpoeder samen tot alles goed gemengd is. Giet de vulling in de voorbereide taartvorm, en verdeel daarna het kruimelmengsel gelijkmatig over de vulling.
    4. Bak in de voorverwarmde oven totdat de korst krokant en goudbruin is, en de appelvulling borrelt, 30 tot 40 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren