Spaanse rijst met worst

    Spaanse rijst met worst

    1keer bewaard
    45min


    30 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een zeer geliefd recept dat mijn moeder vaak maakte toen ik klein was. Het smaakt heerlijk bij pinto- of kindneybonen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 60 ml plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
    • 1 kleine ui, in blokjes gesneden
    • 1 eetlepel uitgeperste knoflook
    • 450 gr rookworst, in plakjes gesneden
    • 280 gr ongekookte witte rijst
    • 475 ml water
    • 170 gr gepelde tomaten in blik, of naar smaak
    • 1 theelepel adobo-kruiden
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verhit de plantaardige olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en de knoflook toe, en roerbak tot de ui glazig en zacht is, ongeveer 5 minuten. Roer de worst erdoor, en bak de worst knapperig. Voeg, al roerende de rijst, water, gepelde tomaten, adobo-kruiden, zout en zwarte peper toe. Breng aan de kook, en zet het vuur laag. Laat sudderen tot de rijst gaar is en de vloeistof is geabsorbeerd, ongeveer 20 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren