Pittige & zoete stukjes kip

    Pittige & zoete stukjes kip

    7keer bewaard
    40min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Kruidig, maar toch een beetje zoet! Dip de kip in wat barbecuesaus en serveer het met blauwe schimmelkaas en selderij. Je kunt dit recept ook met kippenkluifjes maken in plaats van kipfilet.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 125 gr bloem
    • 1 eetlepel knoflookpoeder
    • 1 eetlepel uienpoeder
    • 2 theelepels paprikapoeder
    • 2 theelepels gemalen zwarte peper
    • 1 theelepel nootmuskaatpoeder
    • 1 theelepel gedroogde peterselie
    • 1 theelepel chilipoeder
    • 4 eieren
    • 1 liter plantaardige frituurolie
    • 900 gr kipfilet
    • 60 ml hot sauce
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 3 eetlepels honing
    • 3 eetlepels boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Meng de bloem, knoflookpoeder, uienpoeder, paprika, zwarte peper, nootmuskaat, gedroogde peterselie, en chilipoeder in een kom tot alles goed gemengd is. Doe van de helft van het bloemmengsel in een andere kom. Pak een derde kom en klop hierin de eieren los.
    2. Verhit de olie in een frituurpan of grote pan en verwarm dit tot 175°C.
    3. Haal de stukken kip door het meelmengsel uit de eerste schaal, dompel daarna onder in het losgeklopte ei en haal ze ten slotte door het bloemmengsel uit de tweede schaal. Frituur 3 of 4 gepaneerde stukken kip per keer, en bak deze goudbruin, 5 tot 8 minuten. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van een stuk kip moet minstens 75°C aangeven.
    4. Voeg, terwijl je roert, de hot sauce en de sojasaus toe aan een steelpannetje en zet deze op laag vuur. Roer langzaam de honing door de saus, en meng goed. Roer ook de boter door de saus. Leg de gefrituurde kip in een kom en meng de kip met deze saus om te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren