Thaise roerbakschotel met biefstuk en noedels

    Thaise roerbakschotel met biefstuk en noedels

    12keer bewaard
    35min


    31 personen hebben dit gemaakt

    Zet deze maaltijd op tafel en je famillie of gasten zullen denken dat je het in een Thais restaurant hebt besteld. Zeker als je het met stokjes serveert! Deze eenvoudige roerbakschotel met ramen noedels, kleurrijke groenten, en biefstuk staat binnen een mum van tijd op tafel en smaakt voortreffelijk.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 350 ml water
    • 250 gr (ong. 2 pakjes van elk 125 gr) instant ramen noedels met rundvleessmaak
    • 120 ml runderbouillon
    • 2 eetlepels Thaise pittige satésaus met chili (of satésaus hot)
    • 1 eetlepel sojasaus
    • 1/8 theelepel gemberpoeder
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 340 gr kogelbiefstuk, in reepjes van ong. 1/2 cm dik gesneden
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1/2 wortel, in dunne reepjes gesneden (julienne)
    • 1 steel bleekselderij, in dunne plakjes gesneden
    • 3 steeltjes lente-ui, dun gesneden
    • 25 gr rode paprika, dun gesneden
    • 140 gr witte kool, fijngesneden
    • 70 gr taugé
    • 4 verse champignons, dun gesneden
    • 1 snufje zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Breng het water aan de kook op hoog vuur. Voeg de noedels toe zodra het water kookt en voeg slechts één van de bijgeleverde kruidenpakketjes toe. Breng het water weer aan de kook, en kook de noedels onder af en toe roeren gaar, ongeveer 3 minuten. Laat de noedels goed uitlekken in een vergiet in de gootsteen. Klop de runderbouillon, satésaus, sojasaus, en gemberpoeder samen in een kom, en zet apart.
    2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan. Roerbak de biefstuk bruin, ong. 3 tot 5 minuten. Haal het vlees uit de pan en zet apart. Verhit de resterende 1 eetlepel olijfolie in dezelfde koekenpan, en voeg de wortel, selderij, lente-ui en paprika toe, en roer goed. Roerbak tot de groenten zacht beginnen te worden, ongeveer 2 minuten. Voeg vervolgend de witte kool, taugé en champignons toe. Voeg, terwijl je roert, de saus toe. Doe de deksel op de pan en laat ong. 3 minuten koken tot de groenten gaar zijn.
    3. Voeg de gekookte ramen noedels en biefstuk toe, en breng op smaak met zout en peper. Serveer in kommen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren