Thaise kokosnootkip

    Thaise kokosnootkip

    30keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijk eenvoudig gerecht en nog vetarm ook!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 385 gr droge jasmijnrijst
    • 700 ml water
    • 675 gr kipfilet, in blokjes
    • 1 eetlepel kerriepoeder
    • 275 gr asperges, in stukjes van 2,5 cm
    • 100 gr peultjes
    • 500 gr wortel, fijngesneden
    • 100 gr lente-ui, fijngesneden
    • 1 blikje (400 gr) kokosmelk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een afgedekte 2 liter pan water en rijst op een hoog vuur aan de kook brengen. Het vuur laag zetten en 20 minuten laten sudderen.
    2. In een middelgrote kom kip en currypoeder al schuddend vermengen.
    3. Een koekenpan met antiaanbaklaag een olielaagje geven en daarin de kip frequent roerend in 4 minuten op een matig hoog vuur bakken. Asperges, peultjes, wortel en lente-ui toevoegen en 3 minuten bakken. Kokosmelk toevoegen, de saus heet laten worden en de kip gaar. Serveren met warme rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren