Aardbei-rabarbertaart van de Buffalochef

    Aardbei-rabarbertaart van de Buffalochef

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur30min


    22 personen hebben dit gemaakt

    Ik maak deze prachtige taart elk jaar voor moederdag want dan zijn deze verse vruchten weer te krijgen. Laat de gember niet weg, want het is het geheime ingrediënt van deze taart. Zelfs mensen die zeggen dat ze niet van rabarber houden, vinden deze taart erg lekker. Ze hebben gewoon niet door dat ze rabarber eten.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 100 gr suiker
    • 60 gr bloem
    • 1 theelepel kaneel
    • 55 gr gekoelde boter
    • 1 kant-en-klare taartbodem (of maak dit recept)
    • 350 gr verse aardbeien, in plakjes gesneden
    • 340 gr rabarber, in stukjes gesneden
    • 265 gr suiker
    • 3 eetlepels fijngesneden gekonfijte gember
    • 30 gr bloem
    • 1/2 theelepel vers geraspte nootmuskaat
    • 1/4 theelepel kaneel
    • 1/8 theelepel zout
    • 3 eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C. Rol de helft van het taartdeeg uit tot een cirkel van ong. 28 cm in diameter, en leg de korst in een taartvorm van ong. 23 cm. Zet de taartvorm op een bakplaat met opstaande randen.
    2. Meng 100 gr suiker, 60 gr bloem en 1 theelepel kaneel in een kom. Mix of kneed de boter erdoor tot er een kruimeldeeg ontstaat, en zet apart.
    3. Meng, in een andere kom, de aardbeien, rabarber, 265 gr suiker, gekonfijte gember, 30 gr bloem, nootmuskaatpoeder, 1/4 theelepel kaneel en zout samen, en klop als laatste de eieren erdoor.
    4. Rol de rest van het deeg uit in een cirkel van ong. 28 cm, en snij de korst in brede stroken van ong. 1,5 cm. Schenk de aardbeien-rabarbervulling over de taartkorst, en strooi het kruimelbeslag gelijkmatig over de vulling. Maak de taartrand een beetje vochtig met water, en leg de twee langste stroken in een kruis over het midden van de taart. Werk nu systematisch van de volgende langste naar de kortste stroken, wissel de horizontale en verticale stroken af, om zo een vlechtwerk aan stroken te creëren. Druk de uiteinden van de stroken aan op de taartrand, en snij overtollig deeg weg. Druk op de taartrand met een vork gedoopt in een beetje bloem om een mooie geplooide rand te maken.
    5. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten, zet het vuur lager tot 175°C en bak totdat de taartvulling borrelt en de taartkorst lichtbruin is, 45 tot 50 minuten. Laat de taart minstens 1 uur afkoelen voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren