Aardbei-rabarber schuimgebak

    Aardbei-rabarber schuimgebak

    2keer bewaard
    55min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Niet een gewone aardbei-rabarbertaart, maar een aardbei-rabarber schuimtaart!

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 250 gr bloem
    • 25 gr suiker
    • 225 gr koude boter
    • 400 gr suiker
    • 40 gr bloem
    • 1 theelepel zout
    • 6 eierdooiers
    • 235 ml slagroom
    • 600 gr rabarber, in dunne plakjes gesneden
    • 330 gr aardbeien, in dunne plakjes gesneden
    • 6 eiwitten
    • 1/2 theelepel wijnsteen
    • 150 gr suiker
    • 1 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een ovenschaal van 23x33 cm in. Klop 250 gr bloem en 25 gr suiker in een kom samen. Kneed of mix de boter door het bloemmengsel totdat er een grof kruimelmengsel ontstaat. Leg de taartkorst in de ingevette ovenschaal en druk het deeg aan op de bodem en zijkanten van de schaal.
    2. Bak de korst ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven tot deze lichtbruin is.
    3. Meng 400 gr suiker, 40 gr bloem, zout, eierdooiers en slagroom in een grote kom tot alles goed gemengd is. Roer de rabarber en aardbeien erdoor. Giet de vulling in de gebakken taartkorst.
    4. Zet de taart weer terug in de oven, en bak totdat de vulling is gestold, 50 tot 60 minuten.
    5. Doe, ondertussen, de eiwitten en wijnsteen in een grote kom, en klop met een elektrische mixer op middelhoge snelheid de eiwitten bijna stijf. Voeg geleidelijk 150 gr suiker toe en klop het mengsel geheel stijf (tot glanzende stijve pieken vormen). Roer als laatste het vanille-extract erdoor. Verwijder het dessert uit de oven, schep het schuimbeslag op de taart, en maak mooie decoratieve pieken met een spatel. Zet weer terug in de oven, en bak totdat de schuimlaag lichtgoudbruin is geworden, ongeveer 15 minuten. Laat de taart op kamertemperatuur afkoelen, en zet daarna in de koelkast om de taart volledig te koelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren