Cannellini bonen met andijvie

    Cannellini bonen met andijvie

    3keer bewaard
    45min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Super eenvoudige en snelle maaltijd. Het is een goed uitgebalanceerd gerecht. Als je een romigere saus wilt, dan laat je de tomatenblokjes weg. Gebruik alle groenten die je wilt. Je kunt dit gerecht serveren met pasta of rijst, of laat het vlees weg als je een vegetarische maaltijd wilt maken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1/2 ui, versnipperd
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 1 blik (van ong 400 gr) cannellini bonen (bewaar de vloeistof)
    • 2 blikjes (in totaal 800 gr) tomatenblokjes, uitgelekt
    • 110 gr geraspte wortels
    • 350 gr gebakken kipfilet, in stukjes gesneden
    • 300 gr diepvries spinazie, ontdooid en uitgelekt
    • 200 gr andijvie, gesneden
    • 120 ml geraspte Pecorino Romano kaas, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur, en roerbak de ui en knoflook tot de knoflook goudbruin wordt, ongeveer 6 minuten. Laat de knoflook niet aanbranden. Voeg de cannellini bonen, de tomatenblokjes, en wortels toe, dek de pan af, en breng aan de kook. Zet het vuur laag, haal de deksel van de pan, en laat het 5 tot 8 minuten sudderen tot het iets indikt.
    2. Roer de kip en spinazie erdoor, breng het mengsel weer aan de kook, en meng de andijvie erdoor. Laat sudderen tot al het vocht is verdwenen, ongeveer 10 minuten. Zet het vuur uit, bestrooi het gerecht met kaas en dek de pan weer af met een deksel; laten het nog 5 tot 10 minuten staan tot de kaas is gesmolten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren