Zoetzure witte kool met rundergehakt

    Zoetzure witte kool met rundergehakt

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    34 personen hebben dit gemaakt

    Rundergehakt met witte kool in een zoetzure tomatensaus. Onze familie vindt dit gerecht erg lekker.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 700 gr rundergehakt
    • 80 gr versnipperde ui
    • 60 gr selderij, fijngesneden
    • 75 gr fijngehakte groene paprika
    • 2 eetlepels vlugkokende havermout
    • 3/4 theelepel zout
    • 1/4 theelepel knoflookpoeder
    • 1/8 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1 middelgrote witte kool, in kleine stukjes gesneden
    • 1 blik (van 400 gr) gepelde tomaten
    • 60 ml appelciderazijn
    • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak het rundergehakt, ui, selderij en groene paprika in de hete koekenpan tot het vlees helemaal bruin is, 7 tot 10 minuten. Voeg de havermout, 3/4 theelepel zout, knoflookpoeder, en 1/8 theelepel zwarte peper toe aan het gehaktmengsel. Leg de kool op het gehaktmengsel in de pan.
    2. Roer de tomatensaus, appelciderazijn, en bruine basterdsuiker in een kom samen, en breng op smaak met zout en peper. Giet bij de kool en het gehakt. Zet een deksel op de pan en laat 15 tot 20 minuten sudderen tot de kool zacht is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren