Thaise mosselen

    Thaise mosselen

    17keer bewaard
    30min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke, pikante Thaise schotel van gestoomde mosselen die in 30 minuten klaar is.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2,25 kg verse mosselen, gewassen en schoongemaakt
    • 80 ml vers citroensap
    • 1 blikje (400 gr) kokosmelk
    • 80 ml droge witte wijn
    • 1 1/2 eetlepel rode Thaise currypasta
    • 1 1/2 eetlepel knoflook, fijngesneden
    • 1 eetlepel vissaus
    • 1 eetlepel suiker
    • 90 gr verse koriander, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een grote pan citroensap, kokosmelk, wijn, currypasta, knoflook, visssaus en suiker mengen tot de suiker en currypasta opgelost zijn. Op een hoog vuur aan de kook brengen. Na 2 minuten koken de mosselen toevoegen. Afdekken en gedurende 5-8 minuten onder af en toe roeren koken tot de mosselen geopend zijn.
    2. Pan van het vuur halen en gesloten mosselen verwijderen. De mosselen met het kookvocht in een schaal gieten en er koriander door schudden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Záálig! De lekkerste mosselen die we ooit gegeten hebben! Ik doe er wèl een teentje knoflook (geperst) en een gesneden chilipepertje bij. Al een paar keer gemaakt en we houden 'm er beslist in😋. - 26 okt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren