Thaise mosselen

    (157)
    30 minuten

    Een heerlijke, pikante Thaise schotel van gestoomde mosselen die in 30 minuten klaar is.


    11 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2,25 kg verse mosselen, gewassen en schoongemaakt
    • 80 ml vers citroensap
    • 1 blikje (400 gr) kokosmelk
    • 80 ml droge witte wijn
    • 1 1/2 eetlepel rode Thaise currypasta
    • 1 1/2 eetlepel knoflook, fijngesneden
    • 1 eetlepel vissaus
    • 1 eetlepel suiker
    • 90 gr verse koriander, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een grote pan citroensap, kokosmelk, wijn, currypasta, knoflook, visssaus en suiker mengen tot de suiker en currypasta opgelost zijn. Op een hoog vuur aan de kook brengen. Na 2 minuten koken de mosselen toevoegen. Afdekken en gedurende 5-8 minuten onder af en toe roeren koken tot de mosselen geopend zijn.
    2. Pan van het vuur halen en gesloten mosselen verwijderen. De mosselen met het kookvocht in een schaal gieten en er koriander door schudden.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (157)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    van
    0

    Záálig! De lekkerste mosselen die we ooit gegeten hebben! Ik doe er wèl een teentje knoflook (geperst) en een gesneden chilipepertje bij. Al een paar keer gemaakt en we houden 'm er beslist in😋.  -  26 okt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 6 collecties