Krabcakejes van tante Ruth

    Krabcakejes van tante Ruth

    1keer bewaard
    20min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Krabcakejes horen boordevol krab te zitten, en dat is hier het geval! Veel krab, weinig andere vulling. Erg lekker.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 16 creamcrackers, fijngemalen
    • 2 eetlepels water
    • 450 gr gekookt krabvlees, in stukjes
    • 1 ei, geklopt
    • 1 eetlepel mosterd
    • 2 eetlepels mayonaise
    • 1,5 theelepel worcestersaus
    • 1 eetlepel viskruiden
    • 1/8 theelepel zout
    • 1/8 theelepel zwarte peper
    • 120 ml plantaardige olie om in te bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Meng de crackerkruimels met het water in een kom. Laat het een minuutje staan om de crackers zacht te laten worden. Voeg het krabvlees, ei, mosterd en mayonaise toe. Breng op smaak met worcestersaus, viskruiden, en zout en zwarte peper. Roer tot het gelijkmatig is gemengd.
    2. Verhit de plantaardige olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Vorm pasteitjes van het krabmengsel (ong. 2 cm dik). Frituur de krabcakejes in de hete olie tot ze aan beide kanten goudbruin en warm van binnen zijn, ongeveer 2 minuten per kant. Laat de krabcakejes uitlekken op een stuk keukenpapier voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren