Tomaat en bocconcini salade

    Tomaat en bocconcini salade

    1keer bewaard
    15min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Gebruik zoveel mogelijk verse ingrediënten in deze salade. Het is een lekker voorgerecht of hoofdgerecht. Als je geen bocconcini kaas kunt vinden kun je ook verse mozzarella gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 120 ml olijfolie
    • 120 ml balsamico-azijn
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper
    • 120 gr verse spinazie, gewassen en gedroogd
    • 40 gr rucola, afgespoeld en gedroogd
    • 300 gr cherry tomaten
    • 235 ml verse bocconcini kaas, in blokjes gesneden (of gebruik gewone mozzarella)
    • 165 gr fijngehakte rode ui

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Meng de olijfolie, azijn, knoflook, zout en zwarte peper in een pot met een deksel, en zet opzij. Pak een mooie serveerschaal en meng de spinazie, rucola, tomaten, bocconcini kaas en ui voorzichtig door elkaar. Schud de dressing krachtig door elkaar in de gesloten pot, en besprenkel daarna over de salade om te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren