Tostones (Tweemaal gefrituurde groene bakbananen) met mayo-ketchup dipsaus

    Tostones (Tweemaal gefrituurde groene bakbananen) met mayo-ketchup dipsaus

    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Ik ben gek op bakbananen en ik verlangde de hele tijd naar dit hapje toen ik zwanger was. Het is een prima bijgerecht en kan ook als voorgerecht dienen. Nadat je ze plet, maar voordat je ze voor de tweede keer frituurt, kun je ze in een hersluitbare plastic zak in de vriezer bewaren. Het is niet nodig om ze te ontdooien, maar wees wel voorzichtig als je ze in de hete olie laat vallen. Je kunt de verhouding tussen de mayonaise en ketchup naar wens aanpassen, hetzelfde geldt voor de knoflook.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 120 ml mayonaise
    • 120 ml ketchup
    • 1 grote teen knoflook, uitgeperst
    • 700 ml koolzaadolie om in te frituren (of een andere plantaardige frituurolie)
    • 2 groene bakbananen, geschild en in stukken van 4 cm gesneden
    • 1 snufje knoflookzout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Meng de mayonaise, ketchup en knoflook in een kleine kom samen. Dek af en zet minstens 30 minuten in de koelkast voor het serveren.
    2. Verhit de olie in een frituurpan of grote braadpan en verwarm tot 175°C.
    3. Frituur de stukken bakbanaan tot ze goudbruin zijn, maar niet volledig bruin, 5 tot 7 minuten. Laat ze uitlekken op een bord bekleed met keukenpapier. Laat de bananen een beetje afkoelen, en sla ze dan plat met een tostonera of met de bodem van een schone kan. Frituur de geplette bananen nog een keer tot ze goudbruin en knapperig zijn, 5 tot 7 minuten. Breng op smaak met knoflookzout.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren