Traditionele bramen cobbler

    Traditionele bramen cobbler

    8keer bewaard
    35min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Deze cobbler heeft een traditionele korst. Je kunt in plaats van een hele taart met bramen ook voor de helft frambozen gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 9 

    • 900 gr bramen uit de diepvries, ontdooid
    • 250 gr suiker
    • 1,5 eetlepel bloem
    • 20 gr boter
    • 200 gr bloem
    • 1,5 eetlepel bakpoeder
    • 1/4 theelepel zout
    • 2 eetlepels suiker
    • 55 gr zachte boter
    • 160 ml melk
    • 1 groot ei, losgeklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 200°C.
    2. Meng de bramen samen met 25 gr suiker en 1,5 eetlepel bloem. Leg dit fruitmengsel in een ovenschaal van 23x23 cm, en bestrijk het met de 20 gr zachte boter. Pak een schone beslagkom en meng 200 gr bloem samen met het bakpoeder, zout en 2 eetlepels suiker. Meng 55 gr zachte boter door het mengsel (het mengsel lijkt nu op maïsmeel). Roer de melk en ei erdoor tot goed gemengd. Verdeel het beslag lepel voor lepel over de bramen.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot het fruit zacht is en de bovenkant goudbruin is, 20 tot 30 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Dearthea
    van
    0

    Echt zalig was het!!! Ik had mensen te eten vanavond. Die waren er ook WEG van. Ik had er vanilleroomijs bij. Echt genieten. Bedankt voor leuke recept! - 01 sep 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren