Ierse "bangers en mash"

    Ierse "bangers en mash"

    2keer bewaard
    1uur5min


    59 personen hebben dit gemaakt

    Het heet "bangers en mash" omdat de worstjes tijdens het bakken barsten (bang!). Mash is de aardappelpuree. Dit is een zeer goedkope, traditionele Ierse maaltijd, en mijn tip is om echt een braadworst van goede kwaliteit te kopen. Oh ja, en de jus hoort zo dun te zijn.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 verse worsten (varkensvlees)
    • 900 gr aardappels, geschild en in blokjes
    • 55 gr boter
    • 2 eetlepels melk
    • 1 theelepel mosterdpoeder
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 eetlepel boter
    • 2 grote uien, versnipperd
    • 1400 ml runderbouillon
    • 475 ml rode wijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 95°C.
    2. Bak de worst in een koekenpan aan alle kanten bruin op middellaag vuur, ongeveer 5 minuten per kant. Leg ze daarna in een ovenschotel en zet ze in de voorverwarmde oven om warm te houden.
    3. Doe de aardappelen in een pan met ruim water en kook ze op matig vuur gaar, 10 tot 15 minuten. Giet af en laat nog 1 of 2 minuten droogstomen. Meng 55 gr. boter, melk, mosterd, zout en zwarte peper samen tot een luchtige en gladde puree. Zet apart.
    4. Smelt 1 eetlepel boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de uien glazig en lichtbruin, ongeveer 8 minuten. Giet de rundvleesbouillon en rode wijn erbij, en laat het mengsel sudderen tot het met de helft is verminderd, ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Om te serveren leg je een worst op een bord samen met wat aardappelpuree. Giet daarna de jus over de worst en aardappelpuree.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren