Gehaktbrood met kalkoen en spinazie

    Gehaktbrood met kalkoen en spinazie

    5keer bewaard
    1uur20min


    32 personen hebben dit gemaakt

    Italiaans gehaktbrood met kalkoen en een verrassende spinazievulling! Dit is erg leuk om voor gasten te serveren, vanwege de opgerolde spinazievulling.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 560 gr kalkoengehakt
    • 35 gr zachte broodkruimels
    • 1 ei
    • 1 theelepel zout
    • 1/3 theelepel gemalen zwarte peper
    • 300 gr gehakte spinazie uit de diepvries, ontdooid en uitgelekt
    • 90 gr geraspte Italiaanse kaas (of jong belegen kaas)
    • 1 theelepel Italiaanse kruiden
    • 1/8 theelepel knoflookpoeder
    • 1/4 theelepel zout
    • 3 eetlepels ketchup
    • 30 gr geraspte Italiaanse kaas (of jong belegen kaas)
    • 1/2 theelepel Italiaanse kruiden, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet een rooster in een braadslee.
    2. Meng het kalkoengehakt, paneermeel, ei, 1 theelepel zout en zwarte peper in een kom. Smeer het gehaktmengsel uit op de bakplaat met bakpapier en maak een rechthoek van 25 bij 35 centimeter.
    3. Pak een kom, en meng de spinazie, 90 gr Italiaanse kaas, 1 theelepel Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, en 1/4 theelepel zout. Verdeel het spinaziemengsel over het vlees, maar laat ong. 2 cm over aan de randen. Til een kant van het bakpapier op en begin met rollen (begin met de korte kant van 25 cm). Trek het bakpapier weg (rol het niet mee!) en rol het vlees op in een stevige rol. Druk de naad naar beneden, en leg de rol met de naad naar beneden op het rooster in de braadslee.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot de gehaktrol gaar is en vleessappen helder zijn, ongeveer 50 minuten. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van de rol moet minstens 70°C aangeven.
    5. Haal de braadslee uit de oven, en smeer 3 eetlepels ketchup over de rol. Bestrooi vervolgens met 30 gr Italiaanse kaas en 1/2 theelepel Italiaanse kruiden. Zet nog even terug in de oven en bak tot de kaas gesmolten is, ongeveer 10 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren